Eforie Sud – “badebyen med kystens vakreste strandpromenade”

Image

EFORIE SUD er en rumensk badeby som promoteringsmessig ofte kommer i skyggen av storebror Eforie Nord. Og Eforie Sud er faktisk den eldste av alle badebyene etablert som feriested av en adelsmann i 1899.

Hele strandpromonedaen i Eforie Sud er renovert og oppdatert de siste to årene. Dette har ført til presseomtalen “kystens vakreste strandpromenade” denne våren.. Se videoen under

- Under kommunismen var Eforie Sud ansett som arbeiderklassens badeby. I dag er byen et feriested for de som vil ha det litt roligere - og mange av turistbedriftseierne i Eforie Nord har sine privatboliger i Eforie Sud.

- Mange utlendinger kjenner ikke til Eforie Sud som turistdestinasjon, med unntak av russiske turister som har hatt et par hotellkomplekser som faste sommerferiesteder. Dette tok slutt rundt 2010.

Den lille badebyen har rektangulære gater som alle ender opp i falezaen dvs strandpromenaden som ligger i en bakkekant over de fleste av strandvikene. Her er nå solpanel og benker i et spesiellt gatedesign som imponerer.

- Eforie Sud er stoppested for både tog og buss og disse stasjonene ligger bare noen trappeavsatser fra Lacul Techirghiol der mange nyter sine gjørmebad.

Eforie Sud har også et gatemarked ved falezaen som er populært blant fastboende og turister.

- Selv om nattelivet er begrenset har stedet både diskotek og musikkbarer. Man kan gå til fots langs strandkantene fra Sud til Eforie Nord via noen bratte fjellknatter, deretter en ny strandlinje, en feriekoloni, en nudiststrand og flere nye og gamle strandhoteller.

- - - | : De siste innleggene | - - - Nyhetsoverskrifter | --- Turisme / Kultur -----

>

BUCURESTI

VÅRE PRESENTASJONER

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *

En helt spesiell badeby i Romania

Stranda i Navodari

Gamlebyen i Bucuresti