DRAGOBETE – Romanias Valentine`s Day

24 februarie - Ziua de Dragobete! Tradiții, obiceiuri și superstiții -  Romanul Financiar

24.februar er Dragobete i Romania -  en tradisjonell rumensk høytid som feires årlig på denne dagen. Dragobete var sønn av Baba Dochia, en kvinne som mytene sa var  knyttet til vårens ankomst og slutten på den harde vinteren. På grunn av sin endeløse vennlighet ble Dragobete valgt – ifølge noen kilder, av Jomfru Maria – til å være kjærlighetens vokter.

Dagen er spesielt kjent som "dagen da fuglene forlover seg ". Det sies at hvis gutter ikke møter jenta de liker, vil de ha skikkelig uflaks resten av året. Det er rundt denne tiden at fuglene begynner å bygge reir og parre seg.

På denne dagen, lokalt betraktet som den første vårdagen, pleide jomfruer  å samle snøen som lå på bakken i mange landsbyer og deretter smelte den ved å bruke vannet i trylledrikker resten av året. De som deltar i Dragobete-feiringen skal visstnok være beskyttet mot sykdom, spesielt feber, resten av året. Hvis været tillater det, plukker jenter og gutter opp snøklokker eller andre tidlige vårplanter til den de frier til.

I Romania er Dragobete kjent som en dag for elskere, - akkurat som Valentinsdagen.

Det er en vanlig oppfatning i enkelte deler av Romania at det å tråkke over en partners fot under denne feiringen fører til den dominerende rollen i forholdet. Dragobete-skikker varierer fra region til region.


KILDE: WIKIPEDIA

Bookmarks |

- - - | : Det siste fra rumensk presse - - - |: + mer nytt fra Romania

>

BUCURESTI

VÅRE PRESENTASJONER

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *

En helt spesiell badeby i Romania

Stranda i Navodari

Gamlebyen i Bucuresti