Ukjent grotte i Romania er blant verdens vakreste

Image

En grotte i Romania regnes for å være en av de vakreste i verden. Den har blitt klassifisert i kategori A av internasjonale fagfolk,- da som en grotte av eksepsjonell verdi.

Mer eksakt er grotten ansett som en av de tre vakreste grottene i Europa og blant de ti flotteste i verden. Det dreier seg Piatra Altarului-grotten som ligger i Padiş-området i Bihor-fjellene. Grotten er en nasjonal kulturarv, – men den kan ikke besøkes av vanlige turister. Grotten har rustne låser på inngangsportene, det er trange tilgangsgallerier, gjørmen dominerer flatene i hulen og noen av rommene lenger inne i hulen er så store at de må ha veiveisere for ikke å g seg vill – noe som ingen til nå har tenkt på.

Fagfolk som har besøkt hulen sier at tettheten og mangfoldet av formasjoner er imponerende. Det er to store gallerier, Slottshallen og Paradise Gallery, hvor besøkende blir målløse. ”Det hele minner om en katedral” sier en av fagfolkene.

Myndighetene har forbudt folk å gå inn i grotten de siste 10 årene.Direktøren for Apuseni Park Administration, Alin Moş, uttaler at Piatra Altarului-hulen er den viktigste grotten i Romania og en av de viktigste i Europa – og at det er utrolig og skammelig at statlige myndigheter ikke gjør grotten til en turistattraksjon. Han sier at det ar sirkulert rykter på nettet om staten at ville selge grotten til private som kunne gjøre den tilgjengelig, men dette bør være nasjonens interesse.


KILDE NEWSWEEK.ro https://newsweek.ro/actualitate/pestera-secreta-din-romania-care-e-printre-cele-mai-frumoase-din-lume-de-ce-nu-poate-fi-vizitata

- - - | : Det siste fra rumensk presse - - - |: + mer nytt fra Romania

>

BUCURESTI

VÅRE PRESENTASJONER

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *

En helt spesiell badeby i Romania

Stranda i Navodari

Gamlebyen i Bucuresti