Romanias første butikk der man utelukkende kan betale med kort åpnes i april

magazin

Den første butikken i Romania helt uten betjente kasser og kasseapparater åpner om noen uker.

Og det er den store forhandleren AUCHAN som i april  lanserer den første helautomatiserte butikken på markedet. Betaling av produkter kan utelukkende skje med kort

"Ingen kasseapparater, ingen kassevogner, ingen kontanter - det eneste du trenger er Auchan-appen og et bankkort registrert i appen," forklarer Tiberiu Dănetiu, markedsdirektør i Auchan Retail Romania ifølge Revista Progresiv.

Den franske forhandleren Auchan vil kalle disse første helautomatiserte butikkene på det rumenske markedet for Auchan GO.

Den første Auchan GO vil bli lansert i april i Bucuresti. Butikken vil ha et areal på cirka 70 kvadratmeter og over 1500 sett med QR-koder fordelt på 20 kategorier.

«Butikken er utstyrt med mer enn 70 kameraer og 3000 sensorer, fordi det handler om 100 % digitalisering av en fysisk butikk. Med disse teknologiene vil vi ha data om forbrukerinteraksjon med hvert enkelt produkt, transaksjonsdata, – og kunderdata. Alt dette vil tillate oss å forstå kundeadferden og ta riktige beslutninger.“ – sier direktøren.

Debatten om denne typen butikker har også begynt i Romania. AUCHAN har allerede lansert flere selvbetjente kort-utganger enn betjente kasser i alle sine varehus.

En del forbrukergrupper mener det er en rett å kunne få betale med kontanter – og ikke minst ha kontakt med ansatte når man betaler for produktene der og da.


Primul magazin din România fără casieri și fără case de marcat. Vei putea plăti doar cu cardul

BUCURESTI

VÅRE PRESENTASJONER

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *

En helt spesiell badeby i Romania

Stranda i Navodari

Gamlebyen i Bucuresti